Kościuszko

Wracamy! :)

15 maja 2021

Drodzy Uczniowie! Choć często w to powątpiewacie :) , wszystkie nasze działania są skoncentrowane na Waszym dobru.

Wiemy, że cieszycie się z powrotu do szkoły, ale macie wiele obaw. Rada Pedagogiczna I Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Kościuszki podjęła decyzję, że czas stacjonarnej nauki poświęcimy budowaniu relacji i wspieraniu Was w bezstresowym powrocie do szkoły. Nie będziemy w tym czasie przeprowadzać sprawdzianów i odpytywać Was, chyba że sami zdecydujecie, iż chcielibyście poprawić ocenę z jakiegoś przedmiotu :) .

Przed Wami trudne tygodnie, chcemy pracować tak, by nie stracić tego czasu, zmobilizować Was do nauki, robiąc jednocześnie wszystko co w naszej mocy, byście nie odczuwali presji „nadrabiania zaległości”.

Będziemy dla Was i z Wami!

Srebrna odznaka dla Kościuszki!

1 lutego 2021

Fundacja Edukacyjna „Perspektywy” potwierdza, że I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki w Mysłowicach jest wśród 1000 najlepszych liceów w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2021 i przysługuje mu tytuł „Srebrnej Szkoły 2021”.

Ranking 2021/

 

Zróbmy to dla siebie i dla innych!

22 stycznia 2021

Matura 2020

18 sierpnia 2020

100% zdawalność w Kościuszce!

11 września 2019

Z wielką dumą i radością informujemy, że wszyscy nasi maturzyści zdali maturę!

 Jesteśmy z Was dumni! Gratulujemy!

 

 

Aktualności

Szkolny Tydzień Zdrowia w ZSO Mysłowice

6 kwietnia 2014

 

Światowy Dzień Zdrowia – 7 kwietnia 2014 postawił przed uczniami I Liceum Ogólnokształcącego po raz kolejny nie lada wyzwanie.

Przypadający na dni 1-4 kwietnia „Szkolny Tydzień Zdrowia” uczniowie zorganizowali z dużą pomysłowością. Propagując zdrowe odżywianie zwrócono uwagę na rolę ziół oraz substancje chemiczne zawarte w żywności. Przez cztery kolejne dni serwowano herbatki owocowo – ziołowe, podczas przerw roznoszono jabłka, co spotkało się z wielką aprobatą uczniów, nauczycieli i pracowników szkoły. Gimnazjaliści odwiedzili najbliższe markety, przygotowali listę substancji E najczęściej dodawanych do produktów spożywczych z opisem ich szkodliwości dla zdrowia człowieka. Organizatorom udało się zachęcić innych do aktywnego uczestnictwa w akcji.

stz.- zdj.10stz.- zdj.2

stz.- zdj.6

-- Powrót do poprzedniej strony --